Ett reseföretag med 95 år i branschen


NYHET!
Från den 1 januari 2019 kommer Buss Persson att uppgå i Ölvemarks.
Ölvemarks kommer att fortsätta med samma typ av resor som Busspersson haft!

St. Johann in Tirol - sportlovsresa 2018

Nypistade frasiga silvergnistrande morgonbackar, vårvintersolsken över spetsiga alptoppar, rödkindad afterski och Wienerschnitzel på tallriken om kvällen - verkar det lockande? Då ska du följa med oss till St. Johann in Tirol!

St. Johanns skidområde är beläget på nordsidan av Kitzbüheler Horn mitt emot det imponerade bergsmassivet Wilder Kaiser. Själva skidsystemet  består av 43 km pist och bjuder förutom härlig skidåkning på underbara vyer. Pisterna är breda, välpreparerade och slingrar sig ner längst bergssidan, ända tillbaka till byn. Möjligheterna till fin skidåkning är många - var och en hittar något för sin nivå och sitt intresse. 

Dag 1
Vi lämnar Sverige på fredag eftermiddag och åker genom Danmark mot Gedser för färjeöverfart till Rostock. Under natten kör vi i 2-3-timmarspass och pausar för toalettbesök och fika dessemellan. 

Dag 2
På morgonen gör vi en frukostpaus i Denkendorf och vi hinner också med ett lunchstopp innan vi vid 15-tiden kommer fram till St. Johann in Tirol. Vi checkar in på våra olika pensionat, Meixner och Obermoser - med gångavstånd till det alpina skidområdet. Pensionaten håller turistklasstandard och alla rum är med bad/dusch och wc.
Bussvärden hämtar ut liftkorten till dem som valt att boka dem genom oss, och lämnar ut dem under kvällen.

Dag 3-8
Skidåkning, snowboardåkning, avkoppling och alpgemyt står på programmet. 
Den högsta punkten i St. Johanns skidområde är Harschbichl, 1604 m över havet. Den utgör utgångspunkt för många av de breda, långa pisterna. Toppen nås via tre gondoler som slingrar sig upp från olika sidor av berget. Man stoltserar med totalt 43 km pist i olika svårighetsgrad.
Kvällstid lockar byns trivsamma restauranger till glad afterski och härliga måltider. Sitt ner i goda vänners lag och njut av god mat och dryck med den där sköna känslan som man får i kropp och knopp efter en dag i den friska alpluften.

Dag 9
Det är dags att ta farväl av St. Johann för den här gången och vi åker iväg vid 10-tiden. Färden går norrut med måltidspauser längs vägen. Strax efter midnatt räknar vi med att vara i Puttgarden för båtresa till Rödby.

Dag 10
Vi tillryggalägger de sista milen genom Danmark och är tillbaka i Skåne lagom till frukost. 

Avgångstider
13:10 Hammenhög, torget
13:25 Simrishamn, Godsmagasinet
13:45 Gärsnäs station Järnvägsgatan
14:10 Tomelilla Lidls parkering
14:30 Sjöbo busstation
15:00 Ystad, Buss Persson, Koppargatan 17
15:50 Malmö Arena, bussparkeringen Arenagatan

Mer information om våra boenden hittar du här: Pension Meixner & Obermoser

Du kan läsa mer om skidområdet här: St. Johann

I St. Johann in Tirols SkiPass ingår skidåkning i centrala St. Johann in Tirol samt Oberndorf. Du tar dig enkelt via de olika delarna i skidsystemet via liftar och gondoler. Totalt erbjuder St. Johann-kortet 43 kilometer skidåkning i välpreparerade pister. Förbeställer du liftkortet genom oss senast den 13/11 blir det billigare för dig:

Skipass 6-8 dagar 

Vuxen SEK 2190 
Ungdom född 1999-2001 SEK 1750 
Barn född 2002-2011 SEK 1095 
Senior född 1952 eller tidigare SEK 2015 

Det är även möjligt att boka endast bussresa t/r på denna avgång. Pris per person: 2700:-

Detaljer

Datum 2018-02-16
Hemresa 2018-02-25
Pris 6495:-
Ingår i resan bussresa inkl. bro- färje- och vägavgifter, 7 nätter i dubbelrum inkl. frukost, bussvärd under hela resan.
Antal platser Platser finns.
6 495
Dela denna resa