Ett reseföretag med 95 år i branschen

Kommande resor

En resa i IKEA-bygden

Vi gör en resa i och kring Älmhult där möbler och design är några av de saker som satt området på världskartan. Under en dag dyker vi in i Ikeas värld och gör en guidad busstur kryddad med lokal- och regionalhistoria i Älmhult, blir guidade runt på Ikeamuseet, fyndar i världens enda IKEA-fyndvaruhus och - givetvis - äter köttbullar!Vi börjar dagen med ett stopp för frukost på Höörs Gästis. Vi fortsätter därefter norrut och lämnar så småningom Skåne bakom oss för att köra in i de småländska skogarna till IKEA-huvudstaden Älmhult. Besöket i Älmhult börjar med ett besök i världens enda IKEA-fyndvaruhus. Här kan man göra tokbilliga fynd! Bussens lastutrymme är begränsat men rymmer ganska många platta paket. 
En guide från IKEA museum följer sedan med oss i vår buss och vi gör en rundtur där vi får höra berättelsen om IKEA i Älmhult. På resan kommer vi förbi allt från designkontoret IKEA of Sweden till distributionscentralen och vår guide kryddar turen med intressanta berättelser och kuriosa.

Åter på IKEA museum är det dags för en lunch och vad passar då bättre än IKEAS smaskiga köttbullar med tillbehör.
Mätta och belåtna tar en guidad visning av utställningarna i museet vid efterföljt av tid på egen hand för att utforska museishopen och den tillfälliga utställningen.

Vi är tillbaka på våra hemorter framåt kvällen, säkert med ny kunskap och nya intryck i bagaget.

Avgångstider - beräknad hemkomst inom parentes 
06:00 (19:55) Ystad busstationen, hpl längst i öster
06:30 (19:25) Hammenhög torget
06:50 (19:05) Simrishamn Godsmagasinet
07:05 (18:45) Gärsnäs stationen, Järnvägsgatan
07:20 (18:30) Tomelilla LIDLs parkering
07:40 (18:10) Sjöbo, p-ficka vid fd Järnvägshot. 
08:10 (17:40) Hörby, parkeringen ICA Kvantum

Detaljer

Datum 2018-05-03
Pris 875:-
Ingår i resan Ingår: Bussresa, frukost, IKEA-guidning i Älmhult, entré samt guidad visning på Ikea museum, lunch inkl. bordsvatten, eftermiddagskaffe med kaka, reseledare
Antal platser Platser finns
875
Dela denna resa